Misschien heb je niet altijd zin om een spelletje te spelen met je kind, want het is niet van het één op andere moment afgelopen en vaak hoor je daarna: ‘nog een keer!’ Toch is het belangrijk om te doen, want van gezelschapsspellen leren jonge kinderen een hele boel! Het is goed voor hun persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden. Wij zetten alle voordelen op een rijtje!

Samen spelen

Gezelschapsspelletjes zijn er voor alle leeftijden én doe je altijd samen. Je kan het als ouder samen spelen met je kind, maar samen met zijn/haar zusje of vriendje kan ook. Samen spelen helpt je kindje op allerlei vlakken. Het leert te delen en rekening te houden met anderen. En misschien nog wel het alle moeilijkst; geduld te hebben. Vaak willen kinderen het nu en niet anders! Met het spelen van spelletjes leren ze geduldig te zijn dat op een plezierige manier.

Winnen en verliezen

Door het spelen van spelletjes leren kinderen met emoties om te gaan. Winnen en verliezen hoort het nu eenmaal bij. Het ene kind is natuurlijk fanatieker dan de andere, maar het leert om te gaan met winst of verlies en teleurstellingen te verwerken. Voor de allerkleinsten zijn competitieve spelletjes vaak nog te moeilijk. Daarom bestaan er ook spelletjes die je mét elkaar speelt in plaats van tegen elkaar.

Motoriek

Spellen bestaan vaak uit kaarten, pionnen en/of dobbelstenen. Door te spelen met deze kleine spelonderdelen wordt de fijne motoriek en hand-oog coördinatie tijdens het spel geprikkeld. Een bordspel zoals ‘Mens erger je niet’  vergt heel wat handelingen, zoals het gooien van de dobbelsteen het verzetten van de pionnen. Door spelenderwijs te oefenen worden deze handelingen steeds makkelijker uit te voeren!

Taal- en rekenvaardigheid

In een heleboel spellen zitten getallen, kleuren, letters of dieren verwerkt. Dat maakt het spelen interessant en op deze manier wordt meteen de taal- en rekenvaardigheid gestimuleerd. Het tellen van de nummers op de dobbelsteen, het benoemen van de woorden bij kwartet  of de dieren bij domino  zorgen voor deze stimulatie.

Concentratie en geheugen

Concentratie en geheugen wordt ook getraind met het spelen van gezelschapsspelletjes. Het spelletje dieren memory  is daar een ideaal voorbeeld van! Aandachtig kijken naar de plaatjes  en onthouden waar die ene krokodil ook alweer lag.. Deze ontwikkeling van cognitieve vaardigheden zijn een goede training, want ze zijn belangrijk voor op school!

Opzoek naar een leuk gezelschapsspelletje? Zus & kado heeft leuke spellen zoals; kwartet, domino, mens erger je niet en memory. Altijd leuk ingepakt, dus ook perfect om cadeau te geven!

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwjes ?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets!

Volg je ons al?

​​

Whatsapp

 

Tags

kraamkado, kraamcadeau, Little Dutch, muziekdoos, label label roze kraamkado, Naamtrein ,kraamcadeau voor een jongen, kraamcadeau voor een meisje ,Jollein, zakelijk kraamcadeau versturen, Trixie baby speelgoed ,By-Bora, Bamboe bekers, siliconenrietjes, tuitbeker, kadoservice, stoeltje met naam, blokkenkar met naam, lappenpop, Sophia, babygym,  Jabadabado, naamcadeau, kinderspeelgoed, houten blokken, legpuzzel zonnestelsel, spaarpot met naam, kraamcadeau met naam, Little Dutch blokkentrein met naam, Tender Leaf Toys, naamkado, baby kado, BamBam, kam en borstel met naam, kraam kadopakket, geboortestoeltje, origineel kraamcadeau, babycadeau, Kiddy Colors, naamslinger, baby's eerste jaar,  naampuzzel, jungle, Cre8, hippe kraamkado's , unike kraamcadeau's, Trixie speelgoed, kado voor baby, roestbruin, stonegreen, okergeel,  Happy Horse, knuffel met naam, invulboeken zwangerschap, zwanger, nachtlampje, kinderkamer, nijntje, persoonlijk kraamcadeau, koffertje met naam, geboortekoffertje, badcape met naam , handdoek met naam , kadopakket, cadeaupakket, geboortetoren, houten blokken, babycadeautje, kinderstoel, zwembandjes, bijtspeelgoed, chewies, Tikiri, badspeeltjes, spelletjes, puzzels, kwartet, Little Dutch kwartet, Pure & Nature, Treatments, spa, Shinshiro , handcreme, bodylotion, bodymist, voor mama, verzorging tijdens de zwangerschap, tired legs, belly oil, hydrofieldoeken, swaddle , Lulujo, kinderservies, eten en drinken, safari, bamboe kinderservies, kraamkoffertje , koffertje met geboortekaartje, stoeltje met geboortekaartje, lakentje met naam geborduurd,  wieglaken met naam, ledikant laken met naam , raket, poppenhuis, balansspeelgoed, houten speelgoed Little Dutch houten speelgoed, knuffels met naam, richie, konijn, zeepaardje, octopus mintgroen, roze, blauw, lily leaves, Little dutch lily leaves, raket spaarpot, nijntje spaarpot, olifant spaarpot , letterblokken

© 2009 - 2021 Zus & Kado Kraamkado met naam | sitemap | rss